Nyutgåva av Bengt Bergius 'Tal om läckerheter' prisas
2015-10-23
Den 20 oktober 2015 prisades Bengt Bergius Tal om läckerheter med "Årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier" av Måltidsakademien och vann också klassen Historisk måltidslitteratur. Vi gratulerar Kungl. Skogs- och lantbruksakademien som släppte en ny utgåva i mars i år. Det är ett märkligt tal som behandlar vad människor sedan antikens dagar till slutet av 1700-talet runt om i världen ätit, druckit och drogat sig med. Talet bygger på uppgifter ur ett stort antal böcker i Bergianska biblioteket.
Tusentals historiska herbarieark digitaliserade
2014-09-24
Bergianska stiftelsen har de senaste åren skannat och databasfört delar av sina historiska herbariesamlingar, framförallt typmaterial, Linnéark, och insamlingar av Linnélärjungar som Carl Peter Thunberg, Daniel Rolander och Pehr Osbeck. Nu avslutas ett två år långt digitaliseringsprojekt finansierat av Andrew W. Mellon Foundation.